12 dec. 2010

Lucka 12

Så är det då dagen före Lucia och halva julkalendern är så gott som gjord. Bakom dagens lucka hittar du ett hett tips. Tipset för dagen är några snabba och enkla julkort. Nu är det ju hög tid att få klart alla julkort och ibland har man ju inte tiden på sin sida så då kan man behöva få gjort julkort på kort tid (om man inte väljer att köpa färdiga men då är detta roligare).

Första kortet ut är ett enkelt kort där du får ta symaskinen till hjälp. Så här ser det ut:


Detta kort är jorda i några lätta steg som följer:


1. Först klippte jag till lagom långa bitar av detta band och till stammen använde jag mig av detta.
2. Sen klippte jag till alla kanter. Upptäckte att det räckte med endast fyra rader med band.
3. Sedan tejpade jag fast banden försiktigt i kanterna. Använd en tejp som sitter "dåligt". Jag ville ha en stämplad och embossad hälsning på mitt kort, den gjorde jag innan jag tejpade dit banden för att inte banden skulle vara i vägen.
4. Sista steget är att sy en söm i mitten av hela granen och stammen med symaskinen. Jag sydde fram och tillbaka och tog sedan alla trådar på baksidan och knöt dom. Tänk bara på att vara lite försiktig när du sedan drar av tejpen så att inte kanterna på banden fransar sig.

Detta kort tog ca. 10 minuter att göra. Kanske några minuter till men då hade jag en kattbebis som ÄLSKAR band och var i vägen hela tiden. Rekommenderas INTE!


Tips på fler ÄNNU enklare kort:


Stämplat i ena hörnet av kortet och sedan tagit ett dubbelsidigt mönsterpapper som jag vikt upp hörnet på och fäst med en brad. Sen knöt jag ett band med en enkel knut för att kortet skulle kännas lite mer dekorerat. Bandet hittar du här. Kortet tog ca. 5-10 minuter att göra.

Tips på ytterligare ett riktigt snabbt kort:


Här har jag knutigt ett brett organzaband Stämplat och embossat en julhälsning på några pappersremsor. SUPERENKELT men ändå ganska fint tycker jag =).

Lycka till i julkortsverkstaden!

//Paula3 kommentarer:

 1. Underbara kort!
  kram Annika

  SvaraRadera
 2. Enkla att göra och himla snygga
  kram am

  SvaraRadera
 3. Jättefina. Jag känner igen medhjälpartypen, jag har två sådana hemma också. :-)

  SvaraRadera