8 dec. 2010

Lucka 8

Luckan idag handlar om hur man kan skrynkla papper och ha som dekoration på sitt kort eller LO.


Jag brukar göra kort i 14 x 14, vilket innebär att jag alltid använder mig av längden på mitt 30x30 papper. Hur bred jag vill ha skrynkeldekorationen bestämmer man ju efter vad som skall vara på kortet eller LO´n. På korten ovan har jag skurit till skrynkelremsan 30 x 4 cm.
Sen börjar man misshandla pappret, skrynklar åt olika håll, olika tjocklek och kvalite på pappret kräver olika hantering. Är pappret för hårt så fukta det lite med minimistern, men pappret blir mer ömtåligt så ta det lite försiktigt.
Efter det gör jag en liten smal bit av ett hårdare papper, här använder jag mig av storleken på kortet så denna lilla bit blir 14 x 3 cm.
På den lilla hårda pappersbiten sätter man sedan dubbelhäftande tejp.


Jag fäster varje hörne först och sedan fäster jag och trycker i mitten och sedan disponerar jag den skrynklande pappersremsan över resten, trycker till lite så att det blir lite platt. Även i detta moment kan man fukta lite om pappret är hårt för att få till plattheten i kortet.
Sen kan man binda band, sy med symaskin eller bara låta den vara, chalka kanter, kanske fästa en del dekorationer på den, kanske ett stämpeltryck, blommor, nålar osv.osv.


Här har jag satt fast skrynkeldekorationen och stämplat med en av våra stämplar på baskortet, 
lätt som en plätt 


Här har jag sytt med symaskin och sedan fäst chipboard och vinge.


Här har jag också sytt på maskinen, och gjort dubbla skrynkelpapper, sedan satt fast en urklippt stämpel med 3Dkuddar och dekorerat med blommor. 


Denna typ av dekoration tycker jag är både snygg och enkel.
Här är tomten Oskar i grön mundering tillsammans med en skrynkelbård.

Må gott

4 kommentarer:

 1. Så himla läckert och snyggt!! Perfekt för en desperat julkortsmakare som får göra snabba enkla kort nu :)
  Kraaam

  SvaraRadera
 2. WOW, så snyggt! Det här måste jag testa.
  kram Annika

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt och jag vill också prova detta! :-)
  kram inger

  SvaraRadera
 4. Å vilket superbra tips! Väldigt användbart om man har ont om tid och vill göra ett enlkelt kort! Detta ska jag ta å testa snart!! Tack tack!!

  SvaraRadera