10 okt. 2012

Månadens gäst Oktober

Jag satt i bilen på väg till en weekend hos min bror och svägerska då jag via mail blev tillfrågad om jag ville gästa bloggen. Jag blev väldigt smickrad och glad förstås och behövde inte fundera länge innan jag tackade ja.
Mitt namn är Maria Wennersten och min blogg kallar jag Marias... med adress kramaria. Både min man och jag är tidiga pensionärer och jag lovar er, dagarna räcker inte till för allt jag vill göra. Vi har tre vuxna flickor.
Pysslandet började i tidig ålder, jag har fortfarande ett ärr på min tumme efter projektet att göra ett fågelbord i 10-årsåldern. Jag pysslade mycket med barnen men med heltidsjobb och tre barn så fanns inte alltid orken till egna intressen.
Kortmakeriet kom jag i kontakt med via en kollega och ett reportage i lokaltidningen vilket ledde till en hobby som jag hållit på med nu i fem år. Lo har jag gjort några stycken men det är inte första prioritet i pysselverkstan.
Jag har nog nosat på alla möjliga stilar men tror att jag nu har funnit den färg och form jag gillar bäst. 
 
I mitt första inlägg av tre i oktober blir det en svit med födelsedagsalster. På första kortet med söta Lilla Anna använde jag fram och baksida av papperet My appletree. Prickar är en favorit.Här blev det ett porträtt av Lilla Anna utstansat från stämpeln ovan. Tyckte det blev överflödigt med grattisstämpel då text finns på papperet med namnet Happy Birthday, fram och baksida.De fina vykorten, (här ett urval) med motiv ur kollektionen från Sandbergs underbara barnböcker har här använts till kalasinbjudan.

 

Varför inte en barnets gästbok. Tänk att i tidig ålder börja med en gästbok som sedan följer barnets födelsedagskalas upp genom åren. Passande nog Lilla Annas tårta på framsidan och papperet Playful.


Cirklarna som finns på papperets framsida klippte jag ut och dekorerade insidan med.
3 kommentarer: